Arduino sensor kartı

MİDEP kartının gpio pinlerine kolayca monte edebileceğiniz arduino sensor kartı ile Arduino Nano ve Arduino Uno modellerinde yer alan tüm arduino uygulamalarını gerçekleştirebilirsiniz.
resim

Arduino nedir?

Arduino, kullanımı kolay donanım ve yazılıma dayalı açık kaynaklı bir fiziksel programlama platformdur. Arduino kullanarak giriş verilerini okuyabilir (Sensor üzerindeki ışık miktarı, buton veya bir Twitter mesajı) ve bunu bir çıkışa dönüştürebilirsiniz (bir motoru etkinleştirebilir, bir LED’i açabilir, çevrimiçi bir şeyler yayınlayabilir). Kart üzerindeki mikrodenetleyiciye bir dizi talimat göndererek kartınıza ne yapacağını söyleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Arduino programlama dilini ve Arduino Yazılımını (IDE) kullanırsınız.

resim

Arduino sensor kartı Arduino UNO modeline ait pin konfigürasyonunu üzerinde taşımaktadır. Buna ek olarak üzerinde bir OLED ekran, 3 buton ve dijital, analog, bluetooth ve I2C birimlerinin bağlanabileceği 5 grove bağlantı noktası barındırmaktadır.

resim

Arduino UNO’ya ait pin konfigürasyonu ise aşağıdaki şekilde verilmiştir. Arduino sensor kartı da benzer pin konfigürasyonunu taşımaktadır.